HORTA DE SANT JOAN

La Terra Alta tanca dins els seus límits una gran varietat de paisatges que, gràcies a l’escassa industrialització, s’ha conservat en un estat gairebé verge, per tant podríem descriure’l com un paradís rural.

A la comarca de la Terra Alta destaca sobre els altres la població d’Horta de Sant Joan per la seva singular arquitectura i privilegiat entorn. No en va, el genial pintor Picasso, va començar la seva etapa cubista en aquesta població.

Horta de Sant Joan està enclavada en el parc natutal dels Ports, on es pot practicar tot tipus d’esports relacionats amb la natura:

  • Senderisme
  • Barranquisme
  • Trekking
  • Muntar a cavall
  • Puenting

També fer excursions amb bicicleta per la Via Verda, que és una antiga via de tren rehabilitada exclusivament per fer excursions a peu i en bicicleta, on els paisatges naturals que podrà contemplar són espectaculars.

Via Verda

05-via-verda-horta-de-sant-joan
Antiga via de tren que transportaba carbó de les conques mineres de Terol fins el port de San Carles de la Ràpita.
Actualment es una via esfaltada exclusiva per fer recorregut amb bicicleta o bé pasejades a peu.
Avui per avui és un dels principal actius de la comarca per al seu recorregut tan pintoresc i vistes espectaculars.

Veure web >>>

Museu Picaso

05-museu-picasso-horta-de-sant-joan
Ubicat a l’antic Hospital pretén recordar i exhibir les obres que va pintar Picasso que va viure a Horta de Sant Joan en dues etapes, als anys 1898 i 1909. Una frase celebre del pintor va ser “ tot el que sé ho he après a Horta”.

Veure web >>>

L’Ecomuseu

04-huerta-ecomuseo

L’ecomuseu es troba situat al centre històric d’Horta, la seva funció consisteix a donar informació sobre el territori, la població i el seu patrimoni natural i cultural. És un centre neuràlgic a partir del qual es poden iniciar visites a tota la zona.

Veure web >>>

Els Ports

05-els-ports-horta-de-sant-joan
El Parc Natural dels Ports és un massís muntanyós on el municipi d’Horta de Sant Joan ocupa 5.100 hectàries. És un indret verge i ple de vida salvatje.
Dins del mateix parc es poder fer incomptables excursions i pasejades, escalar i gaudir de unes vistes increibles i observar la fauna i la flora autòctona com per exemple la cabra hispànica o diverses espècies d’aus rapinyaires.

Veure web >>>

Convent de Sant Salvador

05-convent-sant-salvador-horta-de-sant-joan
El convent de Sant Salvador és un monestir al peu de la muntanya de Santa Barbara.

Es creu que va ser fundat per templers al segle XIII. Quan es va suprimir l’orde s’hi va establir l’orde dels hospitalers, i a principis del segle XVI el convent el va ocupar l’orde dels monjos Franciscans. Un del monjos va ser Salvador Pladevall i Bien (Sant Salvador d’Horta), sant que la gent de Horta adora perquè era un home humil i bondadós gràcies a les curacions miraculoses del qual el convent es va convertir en un lloc de pelegrinatge de gent d’arreu de l’estat.


Veure web >>>

 

Lo Poble

05-lo-poble-horta-de-sant-joan
Lo poble i l’entorn d’Horta de Sant Joan és un lloc de gran interes turístic, tant per la bellesa del poble en si com per la seva història.
Horta de Sant Joan és un poble que té una zona antiga i medieval i una zona moderna.
A la zona antiga trobem la part del “ castell”, denominada així perquè el poble estava amurallat dins d’un impressionant castell.
És un indret perfecte per fer passejades pels seus carrers estrets i contemplar la construcció de les seves cases de pedra o visitar tot el atractius que ens ofereix la població: la plaça porticada, la presó, l’ecomuseu, el museu Picasso etc.

Veure web >>>

Compartir:

Deixa el teu Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *